Een Kerstcadeau met een verhaal!

Een Kerstcadeau met een verhaal!

De maand December is alweer een even aangebroken. Of beter gezegd.. eigenlijk begon deze voor mij al een aantal weekjes terug. Vanaf half november kreeg ik al retourmailtjes van online-warenhuizen met; “De levertijd van uw bestelling kan langer duren dan gepland”. Er was een behoorlijke vertraging bij de bezorgers, omdat we met zijn allen massaal inkopen aan het doen waren om onze Goedheiligman een handje te helpen. Ik was nog eventjes bang dat de Sint dit jaar een zak met alleen ‘nog-niet-afgeleverd-berichtjes’ kwam brengen, maar gelukkig waren alle cadeautjes nét op tijd binnen om het ‘heerlijk avondje’ naar verwachting te kunnen vieren. En terwijl ik met een opgelucht gevoel Sinterklaas op zijn lege pakjesboot sta uit te zwaaien, draai ik me om en zie ik hoe de lampjes alweer in de eerste kerstbomen worden gehangen. Meteen is mijn opgeluchte gevoel verdwenen; straks eerst maar eens wat nieuwe kerstversieringen online bestellen! Waarom heb ik eigenlijk nog geen kerstoutfit? En oh, wat zal ik dit jaar gaan klaarmaken voor het kerstdiner?

Zoals ik al zei; de maand December is alweer even aangebroken. Ik heb eens rondgevraagd bij de mensen om mij heen wat deze maand voor gevoelens bij hen oproept. Vrijwel al mijn vrienden beantwoordde dit met; “Gezelligheid! Knusse dagen! Samenhorigheid! Extra tijd en aandacht geven aan de mensen die ik door het jaar heen soms een beetje vergeet! Geld schenken aan goede doelen! Stilstaan bij het afgelopen jaar!” Door al deze ‘bewuste’ reacties besef ik mij dat mijn ‘kerstgedachte’ een beetje was veranderd in ‘stressvol consumeren’. Ineens veranderen alle tabbladen op mijn laptop vol met sierlijke kerstbomen, heerlijke kerstgerechten en mooie kerstcadeaus in beelden van dennenbomen die worden gekapt, kalkoenen die worden doodgeschoten en een vuilnisbelt vol cadeaus die toch niet in de smaak vielen. Ook die routeplanner naar mijn familie in Brabant klik ik maar weg, vanwege veranderende beelden van uitlaatgassen. Ik merk dat mijn behoeften om deze Kerst niet onnodig te consumeren enorm begint te groeien. Maar.. ik kan natuurlijk niet met lege handen aankomen bij de jaarlijkse Kerstviering met mijn familie!

Spontaan maak ik een bewust besluit; Dit jaar geef ik een duurzaam Kerstcadeau! Want wat is er nou mooier dan een Kerstcadeau met een mooi verhaal? En aangezien ik net een nieuw neefje in mijn familie heb, lijkt het me een goed idee om een rompertje van Laladoo onder de Kerstboom te leggen! Wij van Laladoo streven er namelijk naar om onze producten zo duurzaam mogelijk te maken. Niet alleen de katoen, stiksels, etiketten en kleurstoffen zijn van natuurlijk- en 100% afbreekbaar materiaal, maar zelfs de cadeauverpakking kan na gebruik volledig in de biobak. De Cradle-to-Cradle filosofie van Laladoo sluit perfect aan bij mijn nieuwe duurzame kerstgedachte!

En terwijl ik het Laladoo-rompertje genaamd ‘kimo’ aan het inpakken ben voor mijn pasgeboren neefje, krijg ik spontaan een grote glimlach op mijn gezicht. Ik besef me namelijk bij deze dat ik naast mijn duurzame Kerstgedachte, tevens ook onbewust rekening heb gehouden met de Kerstgedachte van de geboorte van een nieuw wondertje!

“Maybe Christmas doesn’t only come from the store. Maybe Christmas means a little bit more.”